Art Quotes

1

“Art is subjective, but of a controlled subjectivity, based on an objective raw material.” Fernand Lejer’

“Art is a lie that makes us recognize the truth.” P. Picasso

“Art doesn’t reproduce the visible, rather it makes visible.” Paul Klee

“Nature stimulates a feeling, and I translate this feeling into art”. Georges Braque’

“Life beats down and crushes the soul and art remainds you that you have one.” Stella Adler

“Art is the highest form of hope.” Gerhard Richter

“Art is the glorification of the human spirit and as such it is the cultural documentation of the time in which is produced.”

“Art is an agent destined to counterbalance the burdensomeness of everyday life – it should provide esthetic enjoyment.” H. Hofman ???

“I hate mannerism and false styles and I detest eclecticism. Art starts where construction ends; only visionary pictorial expression will produce a masterwork.” H. Hofman

 1. DORINA
  DORINA05-25-2011

  Un drum sigur pe taramul artelor

  Tehnologia din ultima vreme ne surprinde cu fel si fel de moduri de comunicare rapida si interesanta. Aceasta “jucarie” inspirata si binecuvantata numita blog, la inceput m-a speriat si m-am intrebat: voi reusi vreodata sa “cuceresc”si sa patrund si eu in aceasta lume noua ? Stiu ca, teoretic, nu e niciodata prea tarziu pentru nimic. Ca poti invata sa canti, sa zbori, sa dansezi sau sa speri, la orice varsta. De altfel, la varsta mea, de peste 60 de ani, ce poti sa fac mai mult? Muntii nu-i mai pot rasturna, poate doar cate un dambulet, dar sa invat sa comunic rapid cu semenii, cu cei dragi, sper ca voi reusi. Si iata ca a venit vremea sa-mi iau inima-n dinti si sa scriu primele randuri pe un blog.

  Asadar astazi voi posta, pentru prima data, pe blogul tau, o fiinta draga mie pe care o cunosc, o apreciez si admir de peste 3 decenii. Ai o familie cu care te poti mandri. Esti o mama si o bunica devotata . O pensionara cu pofta de viata, ce face sport, indrageste calatoriile, cocheteaza cu scrisul, stapaneste si dezleaga itele incurcate ale internetului, socializeaza cu semenii, dar pasiunea ta de baza este pictura. Ai muncit mult cu ambitie si perseverenta. Ai avut puterea de a o lua mereu de la capat. Ai cunoscut oameni importati in calea destinului tau. Ai colindat lumea alaturi de dragul tau sot, Romica, pe care toti ce l-au cunoscut, l-au apreciat si l-au indragit. Ai facut si faci oamenii fericiti prin pictura ta, tablourile tale fiind remarcate si apreciate la diverse expozitii.

  Luci, iti croiesti acum cu rabdare si devotement un drum sigur pe taramul artelor. Ai nevoie de mult curaj pentru a iesi din lumea comoda in care traiesti si sa te indrepti spre idealuri si vise. Da, idealurile, marile lucruri trebuiesc intai visate, iar tu visezi peisaje minunate, sau flori pline de culoare ce le intalnesti in cale si le asterni cu rabdare, cu multa migala pe panza. Cand vorbesc despre flori ma intreb cu ce pensula ai putut picta pentru a obtine o asemena exactitate a detaliului?

  Pe site-ul tau am admirat o serie de peisaje, uneori formele si culorile se armonizeaza, se inlantuie intr-o prezentare calma si senina, alteori, albastrurile puternice asezate langa tonuri de verde sau violet nasc tensiuni, dar niciodata violente, ci placute si interesante. Cred ca usurinta de a picta o datorezi studiilor initiale in Artele Plastice, experientei din China, dar si puterii de imaginatie deosebita ce te caracterizeaza. Prin natura ta genetica esti foarte bine organizata, esti inzestrata cu rabdare, migala, cu ambitia de a face totul perfect. Lucica, esti o femeie tot mai puternica, chiar daca anii se insira tot mai grabiti pe ata vietii. Dar ce conteaza numarul anilor daca esti plina de energie, plina de dorinta si pasiune de a oferi dragoste, de a oferi picturi minunate celor indragostiti de arta, cand esti dotata cu maiestrie, har si putere Dumnezeiasca.

  Acum este momentul potrivit sa-ti spun felicitari pentru site-ul deosebit ce-l “ingrijesti”, il imbogatesti cu noutati, prin care imprastii in lume si sfaturi bune pentru sanatate.Noi, toti cei ce te cunoastem, te apreciem si vom fi un real suport moral atat in present cat si in viitor. Ne bucura energia ta creativa, ne bucura realizarile tale. De altfel cheia succesului cred ca este in multa munca, seriozitate si pasiune. Panzele din ultima “generatie” de o sensibilitate aparte, aduc noutatea unor noi culori si forme, ele fiind combustibilul ce te fac sa tii steagul tot mai sus in fiecare zi.

  Sa fii fericita, sanatoasa, creativa si mereu inspirata.

  Felicitari din toata inima!!!!

  Dorina

Leave a Reply